Technológia


A mellényen lévő hevedert a felszállást követően a nyereghez kell rögzíteni, ezt követően ha a lovas egy lovat lovagol , a karabínert nem szükséges kioldani, elég a hevederen lévő csatot szétkapcsolni. Ez a technkia sokkal egyszerűbbé teszi a fel és leszállást.   A heveder a mellényhez kapcsolódik és lehetővé teszi a szabad mozgást a nyeregben. Ugyanúgy tudunk lovagolni, könnyített ülésben, könnyű ügetésben, és ugrani, mint nélküle.

A mellény akkor lép működésbe, ha a lovas eltávolodik a nyeregtől. Ekkor a mellény aktivizálódik, mely egy légzsákot képez a viselője köré. Védi a mellkast a nyakc

sigolyákat, a gerincet, a bordákat és a gerincoszlopot  a derék részt valmint a farokcsont körüli területet.

A felfújódás igen gyors hozzávetőlegesen 0,3 Sec. Az aktivizálódást követően a CO2 gáz folyamatosan távozik a mellényből kb. 10 másodperc után kezd el leereszteni. A használatot követően az üres patront ki kell csavarni a helyéről és a maradék gázt ki kell préselni a mellényből.

Hobby és verseny célokra egyaránt használható!

Amennyiben nem áll a rendelkezésére használati útmutató, kérjük töltse le az alábbi linken!
Használati utasítás letöltése.

A RideAir légzsák rendszerű mellények az új fejlesztéseknek köszönhetően teljes mértékben megfelel a EN 13158:2009 szabványnak!

Kioldo mechanika 1Kioldo mechanika 2airbag01_2airbag02_2