Használati utasítás


RideAir biztonsági lovas mellény használati utasítása

A mellényt csak ruhára lehet felhúzni, a figyeljen rá, hogy az a legkülsőbb réteg legyen .
Lovagláskor nem szükséges a mellény hátulján található összes patent, tépőzár becsatolása alul felül elég egyet bepattintani.
Ne használja a mellényt lyukas patronnal.
Minden esetben meg kell nézni a patron állapotát, csak teli patronnal lehet a mellényt használni
A patront teljesen be kell csavarni a kioldó szerkezetbe!!
Amennyiben a patron kilyukadt gondoskodjon a cseréjéről, ez külön megvásárolható a www.rideair.eu weboldalon.
Lovaglás előtt minden esetben ellenőrizze le, hogy a légzsák rendszer élesítve van-e. Illetve a patron teljesen be van- e csavarva, ellenkező esetben a termék nem fog működni!
A lovon ülve minden alkalommal ellenőrizze, hogy a mellényhez tartozó drót illetve a karabiner hozzá van kapcsolva a nyereghez.
A mellény a fizikai erő hatására lép működésbe, ezért bizonyos szituációkban pl., ha ló a lovassal együtt oldalra, vagy a ló hátára esik, a mellény nem fog aktivizálódni. Az esetleges sérülésekért cégünk nem vállal felelősséget.
Figyeljen arra, hogy leszállásnál oldjuk ki a rögzítő karabinert, ellenkező esetben a mellény bizonyos esetben (erő hatására) felfújódhat.
Figyelem! Csak a gyártótól és annak hivatalos forgalmazójától megvásárolt patront szabad csak a mellénybe helyezni.
A mellény mosásakor minden esetben távolítsa el a légzsák rendszert a mellényből, visszahelyezésnél pedig pontosan illesszük a helyére a légzsák rendszert.
A mellényt alacsony hőfokon mossa ki! Max 30-40 fokon
A mellény körülbelül 35kg erő hatására lép működésbe kisebb erő jelenlétekor a mellény nem aktivizálódik.
A mellényt ne használjuk, ha külső felületen szakadást találnak, ilyen esetben célszerű átvizsgáltatni a mellényt a gyártónál.
Érdemes minden évben, de legalább minden ötödik felfújódás után a terméket átvizsgáltatni a gyártónál
A Ride-Air termékekre 6 hónap garanciát biztosítunk.
A mellényeket csak rendeltetésszerűen használja!
A RideAir légzsák rendszerű mellényt csak saját felelősségére használja!
A megvásárolt légzsák rendszerű mellény használatakor nagy mértékben elkerülhetőek a komoly sérülések, azonban garantálni nem tudjuk senki testi épségét, a ruha használatakor is előfordulhatnak törések és másfajta sérülések, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

A mellény aktivizálódása utáni teendők:
A mellényt vegyük le, majd csavarjuk ki a patront
A mellény tartozékaként megtalálható csavart illetve az imbuszkulcsot készítsük elő!
A csavart helyezzük a kioldó szerkezet alján található lyukba.
A csavar és a kulcs segítségével húzzuk fel a rugót ütközésig, illetve addig ameddig a gömb végű drótot be nem tudjuk helyezni a kimart nyílásba.
Amikor a gömb végű drótot megfelelően behelyeztük a nyílásba (ügyeljünk a pontos illesztésre, ellenkező esetben a mellény felfújódását befolyásolhatja) A CSAVART CSAVARJUK KI!!! A mellényt behajtott csavarral használni tilos!
Majd csavarjuk be az új patront. A patronokat teljesen be kell  csavarni!
Végül a takaró zsebet a húzózár segítségével helyezzük vissza. Ezt követően a RideAir mellény újra használható!

Garancia:

Cégünk A termékekre 1 év jótállást vállal. Amennyiben probléma merül fel a termékkel, azt csak és kizárólag számla ellenében tudjuk javítani ingyenesen. A Ride-Air termékek utógondozása is nagyon fontos! Ez egy biztonságtechnikai eszköz, mely folyamatos karbantartást és ellenőrzést igényel, ezért minden harmadik használat (nyitás) után de két évente egyszer a terméket érdemes visszaküldeni a gyártónak átvizsgálás céljából. Ennek hiányában az esetleges problémákért, a termék használatából eredő balesetekért nem vállalunk felelősséget. A vizsgálat INGYENES!